Viden

Syv ting du bør tjekke hvert år for at bevare dit træværk sundt og smukt

Den bedste forudsætning for at bevare et smukt og sundt træværk er at gennemgå træværket en gang om året og udbedre skader med det samme.
 
Vores rådgivere er eksperter i træbeskyttelse. Her får du deres tjekliste med ting, som du bør være opmærksom på, når du gennemgår dit træværk.
 
Husk også, at vores rådgivere gerne hjælper dig med råd og vejledning i forhold til dit projekt.
Læs mere og kontakt dem her.Et velholdt træværk holder sig smukt i mange år
 
Tjekliste til det årlige eftersyn af træværket
  
1. Vandfælder
Revner og sprækker skal udfyldes med kit/akrylfugemasse for at undgå vandindtrængning.
 
2. Vejrforhold
Syd- og vestvendt træværk er mere udsat for sol, regn og vind end andet træværk. Derfor skal det behandles oftere.
 
3. Tagrender og nedløbsrør
Er tagrenden fyldt med snavs og blade, kan regnvandet løbe ovenud, ned ad facaden og ind i træværket. Rens derfor tagrender og nedløbsrør jævnligt.
 
4. Råddent træ
Tjek for råd ved at stikke en skruetrækker eller en håndspartel ind i træet. Hvis træet er blødt og smuldrer, er det råddent og skal derfor udskiftes.
 
5. Korrekt konstruktion
Det er vigtigt, at trækonstruktionen er korrekt. Regnvand skal ledes væk fra træet. En løsning kan være at etablere drypnæser eller zinkhætter.
 
6. Skimmel og belægninger
Skimmel og belægninger forekommer på næsten alle udendørs overflader. Hvis du påfører GORI Fjern Belægninger eller GORI Fjern Belægninger Extra som forebyggende middel og holder træet rent med GORI Trævask, vil dit træværk være styrket mod angreb.
 
7. Linolie
Tidligere behandling med linolie kan gøre, at træbeskyttelsen bobler op. Hvis du ønsker at behandle overfladen med træbeskyttelse, skal linolien først fjernes helt. GORI garanterer ikke for resultatet på overflader, som tidligere er behandlet med linolie.